Fun Radio: Arthur tijdens het ontbijt

Fun RadioFun Radio is een radionetwerk ontstaan in Frankrijk. De centrale studio lag begin jaren 90 in Parijs, vlakbij Metro Sablons tussen l'Arc de Triomphe en la Défense. Tijdens de periode september 1991 - juni 1992 had dit radiostation bijzonder opmerkelijke luistercijfers dankzij Arthur die tijdens de ochtend een dagelijkse show presenteerde tussen 06:00 en 09:00. Qua luistercijfers zat Fun Radio begin '91 ergens onderaan de top 10. Dankzij Arthur is Fun Radio er in geslaagd het Franse RTL van de eerste plaats weg te duwen.

In Brussel was Fun Radio toen te ontvangen op 103,70 MHz. De kwaliteit van de uitgezonden klank komende van Frankrijk was toen zeer slecht. Toch zal de gemiddelde luisteraar dit niet hebben opgemerkt want naar Arthur luisteren was daarvoor veel te boeiend om hierbij stil te staan.

Luisteraars konden bellen naar het toen welbekende nummer (16-1) 47.22.5000. Had men geluk om geselecteerd te worden, dan kon men zich verwachten aan de gekste opdracht. Sloeg de kandidaat in zijn opzet, dan won hij een prijs. Dat kon variëren van enkele condooms tot een walkman, of van een snoepreisje naar de Antillen tot het winnen van zijn of haar gewicht in Merguez-worstjes. Het gebeurde ook dat er Belgen in de uitzending zaten die het niet erg vonden om de gekste dingen uit te voeren. Arthur gaf ook op een zaterdagavond een show in een Brusselse discotheek aan de Louizalaan.

Hier volgen enkele fragmenten uit de ochtendshow

La corrida des cuisines: twee kandidaten moeten zoveel mogelijk lawaai maken in hun keuken.

Chez le voisin: Jenny op bezoek bij de inspecteur / Philippe op bezoek bij Sandrine.

Feu rouge: Een autobestuurder staat voor het rode licht.

 Criez Arthur: Ook op de andere radio's wordt reclame gemaakt voor Arthur, zelfs op de Belgische Radio Contact.

Aurore 8 ans.

Chez la voisine: Sylvie moet bij de buurvrouw voor een zeer speciale opdracht.

Le fouet d'Arthur

L'orgasmotron (deel1): het hoogtepunt van de ochtendshow: Véronique contre Bernadette, Cathy contre Martine.

L'orgasmotron (deel2): Een andere finale tussen twee sterke kandidaten.

L'orgasmotron - en even uitblazen met Madonna....

Delphine, 20 jaar oud, verdient onder andere een paar zweepslagen.

Arthur even aan de knoppen

Buiten het ochtendprogramma van Arthur was er toen eigenlijk helemaal niets te beleven op het Brussels filiaal. Overdag was er het concept "Les 6 tops d'un bloc" waar zes platen non-stop werden gedraaid tot het volgend volgend reclameblokje.

Arthur had toch wel invloed bij andere radiomakers. Xavier Houters maakte tijdens zijn ochtendshow op Top FM ook grappen en Jan Hautekiet had toen ook plots het idee om grappen uit te halen met luisteraars tijdens de woensdagnamiddag op Studio Brussel.

Arthur begon vanaf maart 1992 een wekelijks laatavondprogramma op vrijdag op de Franse commerciële omroep TF1. Het was een praatprogramma boordevol sketches dat zes maanden lang te zien was. Het programma kende geen vervolg omdat de kijkcijfers tegenvielen.

In 1992 verliet Arthur Fun Radio en begon een namiddagprogramma op Europe 1 dat toen te beluisteren was op 171 kHz via de lange golf. Einde jaren 90 was Arthur te horen op Europe 2.

Arthur is ook de bedenker van het programma LA FUREUR DU SAMEDI-SOIR, een TV-formule die ook de VRT heeft aangekocht en bracht als Het Swingpaleis.