VRIJE TEEVEE

Op vrijeteevee kan je alle videoreportages bekijken die her en der zijn ondergebracht op de website.


Bekijk hier een fragment van een videoreportage gemaakt door Videobus en Le Crayon Libre uit 1984. In de video is Radio Brol aan het werk te zien.

Radio z'Alternatives - Radio Brol - Schaerbeek (Bruxelles) from Vrije Radio on Vimeo.


Radio SIS (FR) uit Brussel bracht "Music and News". Bekijk hier een fragment van een videoreportage gemaakt door Videobus en Le Crayon Libre uit 1984.

Radio SIS Bruxelles from Vrije Radio on Vimeo.


Radio Fréquence Elle bestond uitsluitend uit vrouwelijke medewerkers. uit Brussel. Bekijk hier een fragment van een videoreportage gemaakt door Videobus en Le Crayon Libre uit 1984.

Radio Fréquence Elle - Bruxelles from Vrije Radio on Vimeo.Radio Bruxelles Inter FM was een Adult Contemporary-radiozender. Bekijk hier een fragment van een videoreportage gemaakt door Videobus en Le Crayon Libre uit 1984.

Radio Bruxelles Inter FM from Vrije Radio on Vimeo.


In de betonnen Sint-Suzannakerk aan de Latinislaan te Schaarbeek werd Radio Arc-en-Ciel opgericht. De initiatiefnemers mochten van priester Emile De Munck de antenne bovenaan op het betonnen kruis bevestigen. Bekijk hier een fragment van een videoreportage gemaakt door Videobus en Le Crayon Libre uit 1984.

Radio Arc-en-Ciel - Schaerbeek from Vrije Radio on Vimeo.


Radio Liberté was een radio die zeer dicht bij de luisteraar stond. Bekijk hier een fragment van een videoreportage gemaakt door Videobus en Le Crayon Libre uit 1984.

Radio Liberté - Schaerbeek from Vrije Radio on Vimeo.


Radio Marolles zond tijdens de jaren 80 uit voor Brusselse Marollenwijk. Direct daarna volgt een nieuwsbericht gepresenteerd door Claude Delacroix van Radio 21. Bekijk hier een fragment van een videoreportage gemaakt door Videobus en Le Crayon Libre.

Radio Marolles - Bruxelles from Vrije Radio on Vimeo.


Radio 104 was één van de eerste vrije radio's in Brussel. Bekijk hier een fragment van een videoreportage gemaakt door Videobus en Le Crayon Libre.

Radio 104 - Bruxelles from Vrije Radio on Vimeo.


Een voorstelling van de studio van Radio Chérie FM gemaakt door archivesradio.be

Radio Chérie FM Bruxelles 104 MHz from Vrije Radio on Vimeo.


Een voorstelling van de studio van Top FM 100 gemaakt door archivesradio.be

Radio TOPFM 100 - Bruxelles from Vrije Radio on Vimeo.


In het volgend fragment werd een kort interview afgenomen met de makers van het holebiprogramma Singulier Pluriel op Radio Panik. Bekijk hier een fragment van een videoreportage gemaakt door Videobus en Le Crayon Libre.

Radio Panik - émission Singulier Pluriel from Vrije Radio on Vimeo.


Bekijk hier een videofragment van Radio Buen Camino even op bezoek bij Radio Centraal tijdens Redactietijd (4 oktober 2014).

Radio Centraal - Antwerpen - interview met Redactietijd from Vrije Radio on Vimeo.


Radio Mol vestigde zich in 2014 op de site Verlipark, een oude flessenfabriek die werd ingericht als kantoorruimte. Op vrijdag 13 november 2015 werd de nieuwe studio ingehuldigd. Vrijeradio was er bij en maakte een videoreportage.

Radio Mol - 13 november 2015 - inhuldiging nieuwe studio Verlipark from Vrije Radio on Vimeo.