LA VOIE ROCAMADOUR

La voie Rocamadour between Les Billanges and Rocamadour

Watch movies made during the Voie Rocamadour between La Jonchère-Saint-Maurice and Cahors.

Regardez les films que j'ai fait pendant la Via Rocamadour entre La Jonchère-Saint-Maurice et Cahors.

Kijk hier naar de filmpjes tijdens de tocht Via Rocamadour tussen La Jonchère-Saint-Maurice en Cahors.

La voie de Rocamadour is een variant op de Via Lemovicensis tussen Vézelay en St Jean Pied de Port. In het plaatsje Châtelus-le-Marcheix ga je links richting Rocamadour. Naar rechts wandel je verder op de Via Lemovicensis richting Limoges.
Je zou dus niet de eerste zijn die in Châtelus-le-Marcheix verkeerd loopt want aan het kruispunt met de vele wegwijzers staat zowel een schelpje naar links als naar rechts.

Na 10 tot 12 stapdagen bereik je Rocamadour, die in Frankrijk na Lourdes de meest bezochte bedevaartsplaats is. Rocamadour is gebouwd op een rots en naast het graf van Sint-Amadour is de zwarte Madonna een belangrijke reden voor een pelgrimsbezoek. Vanaf Rocamadour kan je op enkele dagreizen gemakkelijk inpikken op de Via Podiensis ter hoogte van Cahors.

De tocht naar Rocamadour is een pittige camino. Je wordt regelmatig beloond met mooie uitzichten onder andere in het plateau van Millevaches, de regio van haut Quercy en de vallei van de Dordogne. Ook vele pitoreske plaatsjes worden doorkruist zoals Bourganeuf, Eymoutiers, Corrèze, Aubazine, Collonges-la-Rouge en Martel.

up

part 69 - la Voie de Rocamadour - La Jonchère-Saint-Maurice > Les Billanges

Download the GPX file (wikiloc.com)

Sony Music Entertainment blocked Russia because the video contains Instrumental Music from Dioclesian, Z. 627: 6. Aire and 7. Hornpipe
composed by Georg Philipp Teleman (24/03/1681 - 25/06/1767)

up

part 70 - la Voie de Rocamadour - Les Billanges > Bourganeuf

Download the GPX file (wikiloc.com)

 

up